петък, 3 май 2024 г.

Биячът на Митко Чорапа застъпник на ДПС

Ивайло Пенов

Застъпник на ДПС е бил 45-годишният Ивайло Пенов, който преби търговеца на чорапи Митко в пловдивския арт квартал „Капана“, показа проверка на вестник „Галерия“ в ЦИК.

Пенов е регистриран на 2 април, само 2 дни преди вота, за да следи за интересите на партията на Доган пред урните. Биячът е един от 35-те застъпници за ДПС в 16-а районна избирателна комисия в Пловдив и под номер 369 от общо 405 за цялата страна. Иначе обвиненият за хулиганство и лека телесна повреда Пенов е адресно регистриран в София.

Пенов е включен в списъка със застъпници за ДПС с новата си фамилия Дадански. Той сменил името си преди няколко месеца, за да не излиза в регистрите на осъдените лица и длъжниците, твърдят запознати с подобна практика. Фамилията е на новата му съпруга.

Ивайло Пенов е адвокат с прекратени права. Те били отнети заради влязла в сила присъда за обсебване и присвояване на 14 хиляди лева от негова клиентка. Наказанието от Районния съд във Варна е 1 година условно с 3 години изпитателен срок. След това той напуска родния си град и заживява в София, където не го познават. После се насочва към Пловдив, където купува заведението в „Капана“.

Пребитият търговец Митко

Преди две седмици Пенов-Дадански нападна емблематичния Митко Чорапа пред кафенето си. Камера засне как гологлавият бабаит хвърля стоката, а после удря с глава бедното момче, което продава чорапи, за да храни семейството си. След бурна реакция в социалните мрежи пловдивчани се събраха на протест и изкупиха чорапите на Митко пред затвореното заведение на Пенов. След два дни издирване полицията залови адвоката с отнети права. Той стоя три денонощия в ареста и го пуснаха, след като му повдигнаха обвинения.

Освен проблемите с правосъдието Ивайло Пенов има и такива с банки и данъчните, разкриват досиетата на фирмите, в които участва. Той дължи над 150 хиляди, на които се трупат лихви. Според пловдивчани това е основната причина за избухливостта му.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html