събота, 4 май 2024 г.

Ансамбълът ни тръгна със сребро във Варна

Ансамбълът на България при девойките спечели сребърен медал в многобоя на европейското първенство по художествена гимнастика във Варна. Грациите ни завършиха на втората позиция с общ сбор от двете изигравания 65.450 точки. Със златото се окичиха рускините, които обаче в изпълнението си с пет ленти допуснаха много груби грешки. Сборная изпревари всички с общ сбор от 67.800 точки.

За изпълнението си с пет топки момичетата на треньора Вяра Ваташка получиха оценка от 38.250. Грациите ни допуснаха една неточност при първото си излизане на килима в морската столица. Александра Василева, Камелия Петрова, Сузан Пуладиан, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Мария Стаменова показаха новите си трика и заслужено получиха овациите на публиката в залата. Това е първо състезание в този спорт от близо година, на което е позволено наличието на публика (до 50% от капацитета на седящите места).

За изпълнението с пет лети гимнастичките ни заслужиха оценка от 27.200 т., макар също да имаше неточности. „Руският отбор категорично е най-добрият отбор при девойките, различно е при жените. Русия допусна груби грешки, но те имат много висока трудност. Мисля, че трябва да се радваме за това, което постигнаха до тук, аз лично съм щастлива, надявам се всички да са много щастливи“, заяви президентът на федерацията ни по гимнастика Илиана Раева.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html