събота, 4 май 2024 г.

Сигнал за бомба в Съдебната палата, пред нея шатри с протестиращи

Сигнал за бомба е подаден в Софийския градски съд, който се намира в Съдебната палата. Сигналът е подаден малко след 10 ч. тази сутрин. По този повод Съдебната палата е затворена, а магистратите са изведени.

Компетентните власти проверяват сградата за наличие на взривно устройство. След края на проверката достъпът до палатата ще бъде възстановен.

Снимка Дарик нюз

Иначе пред Съдебната палата продължават протестите с искане за оставка на главния прокурор Иван Гешев.  Протестиращи опънаха палатков лагер пред Съдебната палата. Недоволните се заканиха да не допуснат Иван Гешев да отиде на работа тази сутрин. Бившият заместник-регионален министър Тодор Стоянов заяви, че няма да си тръгнат до подаване на оставката на главния прокурор.

„Ще стоим тук всеки ден, за да не допускаме Гешев повече да влезе в сградата и да изпълнява функциите си на главен прокурор“, каза Стоянов.

След 19:30 ч. в понеделник протестиращите блокираха движението на трамваите пред Съдебната палата. До напрежение не се стигна, тъй като събитието беше охранявано от полицията.

Протестът беше оглавен от разпопения  поп Дионисий и бившият заместник-регионален министър Тодор Стоянов, който ръководеше акциите с черните чували пред дома на Бойко Борисов в Банкя.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html