събота, 4 май 2024 г.

ЛеБрон Джеймс няма да играе за САЩ на олимпиадата в Токио

Треньорът на националния отбор на САЩ Грег Попович няма да може да разчита на звездите на „ЛА Лейкърс“ ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис за олимпийските игри в Токио това лято, информира The Athletic.

Джеймс и Дейвис за взели това решение, тъй като искат да се възстановят от травмите, които ги мъчиха през голяма част от сезона. Джеймс пропусна рекордните в кариерата си 27 мача през редовния сезон заради проблеми с десния глезен, докато Дейвис успя да вземе участие само в 36 мача, като трябваше да се справя с проблеми в слабините и ахилеса. Американците спечелиха златните медали в последните три издания на олимпийски игри, но завършиха на разочароващото седмо място на световното първенство в Китай през 2019 г., когато участваха с изключително млад отбор.

В Токио обаче се очертава да играят поне част от най-добрите играчи в НБА, като за момента изглежда сигурно присъствието на гарда на „Портланд“ Деймиън Лилард. Плеймейкърът на „Голдън Стейт“ Стеф Къри пък все още не е взел решение и шансовете да играе в Токио са 50:50, съобщава още изданието.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html