събота, 4 май 2024 г.

КАС призна ЦСКА-София за наследник на фалиралия ЦСКА

Спортният арбитражен съд в Лозана (КАС) потвърди решението на ФИФА от миналата година, като призна, че ЦСКА е спортният наследник на фалиралото „армейско“ дружество.

Решението на КАС е от делото на мениджърката Сокена Ба срещу ФИФА и ЦСКА и е окончателно.

Защитата на „червените“ е обоснована на тезата, че тимът е наследник на „Литекс“.

В същото време КАС контрира, че приема техните доводи, но надделяват аргументите, че са спортен наследник на фалиралия ЦСКА, тъй като се идентифицират с него, използвайки много символи на старото дружество, включително емблема, сайт, бивши футболисти, фенове и други.

“Въпросът не е дали вторият ответник (ЦСКА) е правоприемник на първоначалния длъжник. Основният въпрос е дали вторият ответник е спортен наследник на първоначалния длъжник”, пише арбитърът по делото.

“Както правилно твърди жалбоподателят (Сокена Ба), че дори ако вторият ответник е бил правоприемник на „Литекс“ (Ловеч), както твърди той, това не е решаващо по въпроса дали вторият ответник е спортният наследник на първоначалния длъжник. От значение е да се определи как се възприема от обществеността и как се появява името в публичното пространство”, се казва още в тезата на КАС.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html