събота, 4 май 2024 г.

Александър Томов откри кога е започнала корупцията в България

Александър Томов, кадър БНТ

Стартът на мощната корупция в България е бил още през 2001-2002 г., обяви в интервю за БНТ лидерът на Движение „Заедно за промяна“ Александър Томов.

Според него санкциите на САЩ към шестима български граждани по закона „Магнитски“ не са само за тях, става дума за цялата политическа система. „Ударени са с предупреждение, косвено макар, всички партии на статуквото – и БСП, и ДПС, и ВМРО, и ГЕРБ“, подчерта той. Има тежки корупционни скандали, които са просто замазани, прикрити и по този начин не може да се продължава.

„Следва през юли доклад на ЕК – по предварителна информация докладът ще е тежък, неприятен. Комисията на ЕП взе решение специално да направи делегация за България – това означава, че сме нарочени за корумпирана страна. А това означава по-малко инвестиции, недоверие към страната“, отбеляза Александър Томов.

И беше категоричен, че големият проблем не е в олигарсите, големият проблем в е политиците, които позволяват такава система да съществува. „Системата се променя само с нова власт“, заяви Томов.

Според него окуражаващи са действията на служебното правителство, трябва да продължи с пълна прозрачност. „Грешките на Борисов, които той не призна пред нацията, са срастване на властта с крупни олигарси, това, което става в ББР е корупция, сделката с „Булгартабак“, КТБ, „Кремиковци“ също е замазана сделка от тези, които прибраха 100 милиона и го фалираха предумишлено“, подчерта Александър Томов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html