събота, 4 май 2024 г.

Волейболистите паднаха и от Канада

Националният отбор на България по волейбол записа четвърта загуба в Лигата на нациите. Селекцията на Силвано Пранди отстъпи 0:3 (26:28, 23:25, 15:25) на Канада в петия си мач от турнира.

Звездите на тима ни Цветан Соколов и Мартин Атанасов се завърнаа в игра. Двамата пропусна вчерашния двубой срещу Италия, загубен с 2:3. И те не успяха да помогнат на тима ни да се спаси от загуба срещу Канада.

“Лъвовете” започнаха добре мача и поведоха с 4:1 точки след първите разигравания. Канадците обаче се вдигнаха и след грешки в началния удар на българите съумяха да стопят разликата до 10:10. Канада успя да поеме инициативата в края на гейма, но въпреки добрата защита на нашия тим и двата геймбола, които имахме на сметката си, ас на Джон Перин донесе първата част за “кленовите листа” с 28:26.

Вторият гейм стартира равностойно с размяна на точки, но нашите поведоха с 6:4. При 13:9 в наша полза треньорът на съперниците взе тактическо прекъсване, което изглежда разбалансира отбора ни и Канада се върна в мача за 11:13. Последваха драми около една спорна точка, която все пак отиде в нашия актив за 17:13. Канадците обаче се мобилизираха след тази случка и с перфектно посрещане стопиха разликата до 17:18. Малко след това Цецо Соколов сгреши от сервис и поднесе геймбол на Канада, които с лекота взеха втория гейм с 25:23.

В третата част нашият тим сдаде сериозно инициативата. Въпреки равностойното начало и вървенето точка за точка, разликата в средата на частта набъбна до 14:8 за Канада, а малко след това и до 18:9. Това освободи още повече съперникът ни, който затвори третата част и мача при 25:16.

Най-резултатен за България бе Цветан Соколов с 22 точки. В последния гейм Цецо често се държеше за рамото, с което подсказа, че изпитва някакви болежки. С най-много точки за „кленовите листа“ се отчете Никълъс Хоаг -16.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html