събота, 4 май 2024 г.

„Левски“ е получил банкова гаранция от Диксън за над 200 млн. долара, Сираков проговори

Ръководството на „Левски“ днес е получило банковата гаранция от кандидата за собственик на клуба Джоузеф Диксън, съобщава „Блиц“. Тя беше изискана от собственика Наско Сираков, който от дълго време е в преговори с английския бизнесмен. Предоставената от Диксън банкова гаранция е за над 200 милиона долара.

Очаква се в понеделник или вторник Сираков да получи абсолютно всички документи. Диксън обаче е поставил условие. За да се случи всяко едно нещо, трябва да е подписано от Благой Георгиев. Както е известно, бившият ни национал е гласен за висок пост в „Левски“.

Според предварителна уговорка Диксън трябва да вкара 3 500 000 долара в касата на клуба преди още да е получил и една акция на „Левски“. Чак, след като въпросната сума бъде усвоена от „сините“, ще започне и финалната процедура по прехвърлянето на акциите.

По този начин Наско Сираков ще се застрахова двойно.

Нещо повече, ако „Левски“ получи 3 500 000 долара като капаро, те ще останат в клуба дори и сделката в крайна сметка да пропадне.

Самият Сираков излезе с официално изявление, в което обаче той не потвърди, но и не отрече новината.

„Скъпи левскари,

искам да Ви уведомя, че преговорите с потенциален инвеститор в „ПФК Левски“ се движат по план. За тях е необходимо време, тъй като се изисква одобрението на много институции, част от тях – чуждестранни.

Уверявам Ви, че следващата седмица на специална пресконференция ще запозная „синята“ общественост с нещата, които вълнуват всички нас толкова много“.

Ваш Наско Сираков“, обяви силният човек на „Герена“ пред официалния сайт на клуба.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html