четвъртък, 2 май 2024 г.

Франция загря за България с бой по Уелс

До часове ще стане ясно дали Трент Алекзандър-Арнолд ще играе на Евро 2020

Световният шампион Франция разгроми Уелс с 3:0 в контрола, играна в Ница, част от подготовката и на двата тима за Евро 2020. Голямата новина на вечерта бе завръщането в състава на „петлите“ на Карим Бензема след шестгодишно отсъствие. Нападателят на „Реал“ (Мадрид) пропусна дузпа за нарушение на Неко Уилямс, който бе изгонен още в 25-ата минута. Головете за състава на Дешан отбелязаха Мбапе, Гризман и резервата Осман Дембеле. Следващата проверка на Франция е на 8 юни срещу България в Париж.

В Инсбрук Германия и Дания завършиха 1:1, а на „Ривърсайд“ в Мидълзбро Англия надделя над Австрия с 1:0. Дебютен гол за състава на Гарет Саутгейт вкара тийнейджърът от Арсенал Букайо Сака в началото на второто полувреме. „Трите лъва“ излязоха с нетипична единайсеторка, защото играчите на „Челси“, „Манчестър Сити“ и „Манчестър Юнайтед“ получиха допълнителна почивка заради участието си във финалите на Шампионска лига и Лига Европа. Лошата новина за Саутгейт е контузията на Трент Алекзандър-Арнолд. Защитникът на „Ливърпул“ не можа да завърши мача и напусна принудително. „Ще оценим състоянието му през следващите 24 часа. Мисля, че проблемът е в тазобедрената става“, каза треньорът на „трите лъва“. На 13 юни британците ще изиграят първия си мач на Евро 2020 с Хърватия.

Воденият от Ивайло Петев тим на Босна и Херцеговина пък отново не успя да стигне до победата, завършвайки в Сараево 0:0 срещу Черна гора. В останалите контроли: Нидерландия – Шотландия 2:2, Румъния – Грузия 1:2, Беларус – Азербайджан 1:2, Норвегия – Люксембург 1:0.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html