понеделник, 29 април 2024 г.

Нападателят на продавача на чорапи Митко остава в ареста

Районната прокуратура внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Ивайло Пенов, който нападна продавача на чорапи Митко в Пловдив, съобщи БНТ.

Пенов, който е собственик на ресторант в артистичния квартал „Капана“, е обвинен в причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди и е задържан от събота вечер с полицейско разпореждане.

Днес от прокуратурата обявиха, че Пенов е извършил нападението в изпитателния срок на предишно условно осъждане и това утежнява сериозно положението му.

Случаят с насилието върху талисмана на Пловдив – Митко, предизвика широк обществен отзвук и бойкот на заведението на агресивния мъж в „Капана“. Оказа се, че преди седмица срещу Ивайло Пенов има заведена още една жалба за проявена агресия от служителки на общинската фирма „Чистота“.

Според адвокатката му Светлана Калпакчиева, клиентът ѝ се демонизира, а дългото му задържане е абсолютен процесуален прецедент. Калпакчиева уточни, че Пенов не се е укривал и е съдействал на разследването.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html