събота, 4 май 2024 г.

Вижте новите лица в листите на ГЕРБ

Александър Кьосев е зам.-председател на EDS (European Democrat Students) в комисията по енергетика и устойчивост

С пореден неочакван ход ще изненада Бойко Борисов конкурентите си за предстоящите избори на 11 юли. Опонентите на бившия премиер ще бъдат шокирани от имената на млади и неизвестни досега хора, които попадат в листата на партията, разкри наскоро anteni.bg. Информатори на вестник „Галерия“ от централата на ГЕРБ потвърдиха новината, че бившият премиер е решил да обнови партията с лица на млади хора, получили престижно образование на Запад. Част от „старите кучeта“ възроптали срещу поколенческата рокада, но Борисов бил категоричен, че ГЕРБ има нужда от вливане на свежа кръв на модерни млади хора с престижно образование.

„Младежите на ГЕРБ ме направиха оптимист за партията. Не съм очаквал, че имаме толкова силна подрастваща смяна от толкова грамотни, умни, красиви и отговорни млади хора. Можем да направим много добра смес от опита на доказани успешни министри и младостта, дръзновението, силата и амбициите. Искам на вас, младите, мотото да ви бъде „най-доброто място за правене на бизнес в Европа“, каза Борисов.

Освежаването на партийните листи идва изненадващо за конкуренцията на ГЕРБ, която не очаквала, че бившият премиер ще заложи на млади, но неопитни хора в политиката. Ходът обаче се оценява като контрапункт на твърденията, че управлявалата досега партия не акумулира интереса на модерната и млада градска част от населението.

Георги Кръстев

Кои всъщност са новите лица на най-голямата българска партия в момента. На изборите за 45-ото народно събрание, най-краткото в парламентарната ни история, 21-годишният русенец Георги Кръстев беше най-младият кандидат за депутат. Третокурсникът по право има забележителни успехи още преди да навърши пълнолетие – става най-младият „Президент за един ден“; участва в проектите Euroscola и European Youth Event в Европейския парламент.

Кристиан Анадолиев

Още по-респектираща е визитката и на 28-годишния софиянец Кристиан Анадолиев, който, след като завършва френската гимназия, се дипломира в юридическия факултет на Сорбоната в Париж като бакалавър по международно право. В момента следва магистърска програма по международно бизнес право към Маастрихския университет в Холандия. Има специализация по сравнително право към университета „Корнел“, САЩ. През 2020 г. Кристиан се завръща трайно в България и става част от екипа на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и работи в МВнР. Членувал е в Асоциацията за правата на човека към Сорбоната. Автор е в платформата „Консерваторъ“, където пише по теми, свързани с европейската и френската политика, икономика и право.

Христо Гаджев

Почти сигурно водач на една от листите на ГЕРБ ще бъде и 38-годишният Христо Гаджев, който беше депутат в три парламента. Той е завършил бакалавърска степен „Международни отношения” в УНСС и е магистър „Международни бизнес отношения“ в Софийския университет. Минава през различни международни програми, обучения и квалификации към: колежа „Св. Едмънд“ в Кеймбридж (2007-2008), Държавния департамент на САЩ (2010), фондация „Джордж Маршал“ – Германия (2015), Бундесвера на ФРГ (2018). Повече от 10 години работи в сферата на националната сигурност, отбраната и външната политика.

Новото острие на Борисов и почти сигурен водач на старозагорската листа Александър Кьосев е заемал позицията секретар на Студентската асоциация за изследване на международните отношения, впоследствие в продължение на година е и неин заместник-председател. През това време е бил част от гражданския съвет към Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. От 2020 до сега е зам.-председател на EDS (European Democrat Students) в комисията по енергетика и устойчивост, част от ЕНП.

Йоана Йончева

Завършилата бизнес мениджмънт в Бостънския университет Йоана Йончева-Фильова е новото лице на ГЕРБ от Казанлък, научи „Галерия“. 37-годишната майка на три момчета е специализирала бизнес маркетинг и в САЩ е работила в сферата на финансовите инвестиции, преди да се завърне в България. У нас е търговски директор във фамилната фабрика, която се занимава с рециклиране на отпадъци. Участва пряко в обсъжданията по Зелената сделка и е член на Съвета на жените в бизнеса на България.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html