събота, 4 май 2024 г.

На „Ролан Гарос“: Федерер се завърна със стил, Осака се оттегли

Шампионът от 2009 г. Роджър Федерер започна с убедителна победа участието си на „Ролан Гарос“. 39-годишният швейцарец, носител на 20 Мейджър титли, победи квалификанта Денис Истомин (Узб) с 6:2, 6;4, 6:3. Поставеният под №8 в схемата Федерер се завърна в Големия шлем, след като за последно игра на Откритото първенство на Австралия през 2020 година, а преди „Ролан Гарос“ има само една победа на клей. Швейцарецът пропусна Откритото първенство на Франция през миналата година заради контузия на коляното и играе за втори път в турнира от 2015 г. насам.

Японската тенисистка Наоми Осака пък обяви в Туитър, че се оттегля от надпреварата в Париж след заплахата от борда на турнирите от Големия шлем, че може да бъде изгонена. В неделя бившата номер 1 в света беше предупредена, че може да бъде изхвърлена от първенството, ако продължи да бойкотира пресконференции след мача на турнира. „Най-доброто за турнира, останалите играчи и моето благополучие е, да се оттегля, за да могат всички да се фокусират върху тениса“, написа тя в социалната мрежа. Тя бе глобена с $ 15 000 от организаторите на Големия шлем, защото не е присъствала на среща с медиите след победата си в първия кръг.
По-рано тази седмица четирикратната шампионка заяви, че няма да се изправи пред пресата по време на „Ролан Гарос“, като даде психичното си здраве като причина.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html