събота, 4 май 2024 г.

Между 10 000 и 20 000 лева за водаческо място в партията на Слави Трифонов

Купуване на водещи позиции в депутатските листи на „Има такъв народ” срещу 10 000 и 20 000 лева според шансовете за влизане в 46-то Народно събрание, е отказало част от предишни избраници на Слави Трифонов за кампанията на 11 юли. Този слух тръгна от областни градове в Южна България дни преди крайния срок за регистрация на кандидатските листи за предсрочните избори.

Бившият председател на ИТН в Дупница Николай Златарски е разказал пред „Труд”, че е платил цялата си кампания от джоба си, а сега главният секретар на партията Виктория Василева е дала инструкции да не се ползват преференции за изборите на 11 юли.

„Разочарован съм от „Има такъв народ”, толкова надежди възлагах, че това е партията, която ще промени морала в политиката и вярвах, че ще донесе жадуваната от хората промяна, но преживях само предателства и горчивини. Затова и си подадох оставката от общински лидер на структурата в Дупница”, казва Николай Златарски. Той е на 41 години, юрист по образование и бизнесмен, собственик на верига магазини за санитарни и хигиенни материали в града.

„Когато започнахме да организираме изборите за предишния парламент, от централата ни казаха да се оправяме сами. Тоест ние сами да плащаме от джоба си предизборната кампания”, отсече Златарски.

„И аз всичко плащах от джоба си. Срещи, организация, много пари дадох. В региона всички ме познават, така спечелих 900 преференции и станах втори в листата след Виктория Василева, главен секретар в партията. Така за първи път се очакваше Дупница да има свой депутат в мое лице, хората се зарадваха, разказва Николай Златарски.

„До последно тя ми каза, че ще влезе от столицата, където бе в 26-ти район. Даже си беше подала и в ЦИК заявлението и един час преди крайния срок изведнъж се промени нещо и Централата решила тя да влезе от Кюстендилска област, та да влезе от София синът на собственика на Олинеза – Никола Кръстев”, допълни още Златарски.

„Никой не ни каза едно благодаря за работата ни, за личните ни инвестирани пари. За мен това е предателство, гавра с труда ни, толкова тичахме и работихме. Разочарован съм, защото не срещнах това което очаквах”, заключи той.

„И още един пример ще дам, преди няколко дни Виктория Василева беше на събрание на актива в Дупница и пак дава инструкции относно реденето на новите листи. Щяла да кара всички в листите да подписват декларации за отказ от преференциите, за да се гарантира, че никой няма да бъде изместен от мястото в листата, което те отгоре са определили. Е, това ли е демокрацията? Аз останах редови член, но сега обмислям въобще да напусна партията”, заключи бившият председател на „Има такъв народ” в Дупница.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html