четвъртък, 2 май 2024 г.

Ясен Петров преди мачовете с Русия и Франция: Не сме обречени

Селекционерът на националния ни отбор по футбол Ясен Петров замина с група от 26 футболисти за трите приятелски срещи с участниците на европейското първенство – Словакия (на 1 юни в Рийд, Австрия), Русия (5 юни, Москва) и Франция (8 юни, Париж). „26 души е групата, което е запазена марка за нашия отбор. Не отиваме като обречени. Поканени сме от много тежки съперници, но отиваме с целта да ги затрудним максимално и ако можем, да спечелим. Няма мач, в който да не искаме да успеем. От тези три дни, в които тренирахме, за мое учудваме футболистите са в много добро състояние“, заяви наставникът.

„Отново имаме малко време и влизаме в тежка серия, но в тези мачове можем да градим отбор. Всички футболисти ще вземат участие, надявам се. На всеки ще се даде шанс. Това е една арена, на която всеки един може да покаже себе си. Дай Боже, някой да извлече полза от тези контроли и да подпише договор с отбор от добро първенство“, каза още Петров.

Петима футболисти са аут от предварително обявената група. Петров замина без капитана Георги Костадинов („Арсенал“, Рус), Кристиян Димитров („Хайдук“, Хър), Антон Недялков („Лудогорец“), Спас Делев („Арда“) и дебютанта Димитър Костадинов („Царско село“). На тяхно място не са повикани нови играчи. „Пет човека отпаднаха. Други пет пристигнаха късно снощи след баража (бел. ред. – играчите на „Арда“ Лъчезар Котев и Иван Караджов, и на „Черно море“ – Георги Георгиев, Даниел Димов и Илиан Илиев-младши)“, уточни още Ясен. И трите контроли ще бъдат излъчени пряко по БНТ 3.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html