неделя, 5 май 2024 г.

Борисов: Рашков не става и за домоуправител

кадър Фейсбук

Вътрешният министър Бойко Рашков е назначен, а иначе не биха го избрали и за домоуправител на вход, смята бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той заяви това на среща с актива на партията, предавана пряко във Фейсбук.

„Извадиха от нафталина хора от 90-те години, от най-мракобесните времена, и ги пуснаха да отвличат вниманието на обществото, биейки се по най-жестокия начин само с една партия – ГЕРБ”, каза Борисов. Той попита съпартийците си дали са чували от служебното правителство нещо за БСП, ДПС, „Да, България”.

Според лидера на ГЕРБ след изборите на 4 април не е било съставено правителство, защото са „искали мръсните поръчки да ги направят хора главно от средите на БСП и на президента Румен Радев“.

„Цялата сглобка е била, за да дойде това служебно правителство, за да свърши мръсната работа. Това няма нищо общо с Конституцията и какво трябва да прави служебното правителство”, поясни бившият премиер.

Борисов сподели, че в ГЕРБ са изключително разтревожени за предстоящия предсрочен вот, защото служебният кабинет се занимава с всичко друго, но не и с подготовката.

„Бойко Рашков няма да го изберат и за домоуправител на входа, в който живее. Обаче изведнъж идва и дава оценки за една партия. Г-н Рашков – кога вие сте ни победили, когато сте били в БСП или кандидат, за да ни давате оценки”, попита лидерът на ГЕРБ.

„Корнелия Нинова може да има много кусури, но не върши мръсни работи. Това трябва да се свърши от някой друг. Вие забелязвате ли, че БСП не реагира на подслушването? В друго време щяха да подскочат до тавана. Но сега не го правят, защото знаят, че такова нещо няма. Аз не съм давал такова разпореждане. Това е дълбоко грешно. Аз дори не съм мислил такова нещо. Те имаха сцена на площада. За какво ни е да ги подслушваме? Ако искаме да чуем нещо, те го казват там“, заяви бившият премиер по повод подслушванията.

Борисов посочи, че Радев възлага задачи на най-доверените си хора в правителството, а след това се оправдава с формалните си правомощия да подписва укази.

„Трябва да вдигнем БВП, за да имат доходи хората. Съветвам ги да си съберат приходите“, посъветва служебния кабинет той. По думите му под въпрос е демокрацията: „Сега нас закачат, но утре ще дойдат за тях“. Според него това е манталитет на действие.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html