неделя, 5 май 2024 г.

Вижте Десислава Радева на аудиенция при папата

Съпругата на Румен Радев Десислава, която неотдавна се пребори успешно със здравословен проблем и избягва публични появявания и пътувания, е настоявала да го придружи при неотдавнашното посещение на президента при папа Франциск.

Радев се срещна със светия отец по повод 24 май, а на срещата папата пожелал на българския народ здраве, благополучие и просвета. Той изразил и желанието нашите църкви да се сближат още повече, защото България и Ватикана  имат многовековна история, започнала още по времето на княз Борис при покръстването на българите през IX век.

Десислава Радева предпочела за аудиенцията семпъл черен тоалет, а главата й била покрита с черна кърпа, както изисква протоколът. Членове на делегацията разказаха пред „Антени“, че първата дама била по-вглъбена в себе си от обичайното, а президентът разпространи в социалните мрежи техни общи снимки, което избягваше да прави напоследък.

През последните десетилетия всяка година папата приема българска делегация на най-високо държавно ниво и това е знак не само за значимостта на делото на братята Кирил и Методий, но и признание за ролята на България в световната култура.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html