неделя, 5 май 2024 г.

Служебен зам.-министър, Дионисий и още неколцина протестно затапиха бул. „Черни връх“

Дионисий, Йоло Денев и още около петнайсетина души от летните протести организираха протест пред  ДАНС против подслушването. Някои от майките на „Системата ни убива“ също бяха забелязани . Малобройните участници  не можаха да  съберат поне толкова зяпачи, но успяха да запушат бул. „Черни връх“ и да блокират движението.

На протеста е присъствал и зам.-министъра на регионалното развитие Тодор Стоянов. Той е активист на „Системата ни убива“, присъдружна на Мая Манолова. Не е ясно за какво точно протестира човек с бюро във властта.

Те призоваха вътрешният министър Бойко Рашков да дойде при тях до 30 минути, за да разберат от първоизточника подробности за аферата с подслушването., която бе подета от съпредседателя на Демократична България ген. Атанас Атанасов, но без никакви доказателства. Проверка ще има, обявиха от прокуратурата. Атанасов  обаче не бе забелязан сред протестиращите.

Майките от „Системата ни убива“ и отец Дионисий също са там. На място има полицейско присъствие.

Граждани са се събрали пред ДАНС, за да протестират срещу, по думите им, незаконното подслушване в държавата. В района има засилено полицейско присъствие. Малко преди 16 часа протестиращите блокираха булевард „Черни връх“.

Исканията са три – влизане от служители, разследващи полицаи на МВР, изземване на сървърите, запечатване на служебните каси.

Един от организаторите на протеста Росен Миленов, бивш служител на ДАНС обобщи целта на протеста:

„Исканията са три – влизане от служители, разследващи полицаи на МВР, изземване на сървърите, запечатване на служебните каси. 30 години тук се събират така наречените икономически досиета и политически на прехода, с които се управлява държавата“.

„Подменя се вотът на гражданите. Разследващи полицаи, ние ще ги придружаваме, за да има прозрачност. Чакаме полицията. И, ако имат желание, правозащитните органи да влязат, за да предотвратят националните предателства. Тук ви казвам е фабрика за създаване, съхраняване, използване по най-груб начин на компромати, с които се подменя вотът на гражданите. Ние назначаваме зависими хора, които с тези компромати ги управляват“, каза още Росен Миленков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html