петък, 3 май 2024 г.

Партиите на Цветанов, Слави и Васил Божков се регистрираха в ЦИК за изборите

В Централната избирателна комисия продължава приемът на документи за участие в предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Регистрацията навлиза във финален етап. Утре в 17 часа е крайният срок за внасянето на необходимите подписи в ЦИК.

До 12 на обяд на 25 май се регистрираха 3 партии – „Има такъв народ“, „Републиканци за България“ и „Българско лято“.

Първи тази сутрин пристигнаха за регистрация „Републиканци за България“. Те внесоха 6428 подписа и обявиха, че се надяват да увеличат резултата си на предсрочните избори със самостоятелно явяване и подобрена комуникация с избирателите. Лидерът на републиканците Цветан Цветанов каза, че е имало различни желания на партии за коалиция, но са решили да участват самостоятелно.

Документи в ЦИК внесоха и партията „Българско лято“ на беглеца в Дубай Васил Божков, които са събрали 9280 подписа. „Почти 4 процента по данни на ЦИК, сега със сигурност влизаме. Дошъл е моментът за справедливост“, обяви лидерът на „Българско лято“ Борил Соколов.

Документи внесоха и от партия „Има такъв народ“. В ЦИК дойдоха заместник-председателят Тошко Йорданов, придружен от организационния секретар Виктория Василева. „Резултата ще го кажат хората. Единственото очакване е, че тези избори ще са по-честни“, беше краткият коментар на Йорданов.

До този момент за участие в изборите документи са подали общо 6 партии и 3 коалиции.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html