неделя, 5 май 2024 г.

„Челси“ и „Ливърпул“ ще играят в Шампионска лига, „Лестър“ се провали

„Лестър“ остана извън топ 4 в Англия, въпреки че прекара голяма част от сезона в зона „Шампионска лига“. След драматичен последен кръг, място в най-авторитетния клубен турнир си осигуриха „Ливърпул“ и „Челси“.

На своя „Кинг Пауър Стейдиъм“ „Лестър“ повеждаше на два пъти с точно изпълнени дузпи на Джейми Варди (18 и 52). Между тях Хари Кейн се разписа за „Тотнъм“, реализирайки 23-ото си попадение през кампанията. Четвърт час преди края Каспер Шмайхел си вкара автогол, а успеха за „шпорите“ донесе влезлият като резерва Гарет Бейл, който вкара два гола – в 87-ата минута и в добавеното време на мача.

Така „Тотнъм“ завърши седми и ще играе в новия турнир на УЕФА – Лигата на конференциите.

От грешната стъпка на „Лестър“ се възползва „Челси“. Тимът на Томас Тухел изненадващо отстъпи с 1:2 като гост на „Астън Вила“, но завършва кампанията на четвъртата позиция.

Бирмингамци поведоха чрез Бертран Траоре в (43), преди Анвар Ел Гази да покачи на 2:0 от дузпа. „Челси“ намери сили да върне само един гол, дело на Бен Чилуел (70). В края на срещата „сините“ от Лондон останаха с човек по-малко заради червен картон на капитана Сесар Аспиликуета и „Вила“ удръжа крехкия си аванс.

В друг важен двубой за местата в топ 4 „Ливърпул“ си свърши работата у дома, където победи с 2:0 „Кристъл Палас“. Така мърсисайдци се изкачиха до третата позиция.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html