понеделник, 29 април 2024 г.

Левандовски изненада с подарък Герд Мюлер

Роберт Левандовски изненада с подарък за Герд Мюлер. Полякът подобри рекорда на Бомбардира на нацията – 41 гола в един сезон. В музея на „Байерн“ най-добрият футболист за 2020 г. връчи фланелка на Уши, съпругата на Герд. На нея пишеше „Завинаги Мюлер“ и лично послание. Левандовски вкара 41-ия гол с последния удар в мача „Байерн“ – „Аугсбург“ (5:2) – последен за сезона.

„Ще ми бъде мъчно за отбора. Горд съм, че бях близо до именно тези момчета, благодаря на всички. Радвам се и за Левандовски. Този гол му отне доста време. В един момент дори споделих с треньора на вратарите Тони Топалович, че едва ли ще подобри рекорда. Но Роберт е голеадор, това го отличава. Постижението му е заслуга на целия отбор. Това ни различава от останалите, тъй като в „Байерн“ работим като тим“, коментира треньорът на баварците Ханзи Флик, който от следващата кампания няма да бъде начело на тима.

„Байерн“ няма никакво намерение да продава своята звезда Левандовски, обяви пък шефът на клуба Карл-Хайнц Румениге. „Неговият агент Пини Захави знае това добре. Но кажете ми кой би продал футболист, който може да реализира повече от 60 гола за една година. Кой е най-добрият играч в света на 32-годишна възраст?“, попита Румениге риторично пред портала „Виртуална Полска“.

И докато в „Байерн“ ликуваха, полиция едва опази Илия Груев-младши и съотборниците му във „Вердер“. Тимът загуби с 2:4 от „Борусия“ (Мьонхенгладбах) и за първи път от 41 години изпадна от Първа Бундеслига. Това е вторият голям немски клуб, който отива във втора лига след „Шалке“. През сезона Груев влезе няколко пъти като резерва.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html