събота, 4 май 2024 г.

Лъжа е, че “БСП за България” ще издига Първанов за президент

Ако си мислите, че и тази кампания за избор на народни представители ще превърнете в измислен конфликт БСП – президент, много се лъжете, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от партийнния пресцентър.

Виждам, че манипулаторите не спят и предлагат второ издание на един и същи сериал. Уж случайно някой споменал, че новата голяма коалиция вляво “май” ще издигне Георги Първанов за президент. И в студията се хвърлиха едни анализатори, едни коментатори да философстват по темата. Дори след като обявих, че това е лъжа и манипулация, те продължават да го коментират, че дори и да искат официално опровержение от Позитано. Опровержението е дадено още вчера, допълва тя.

Самият Георги Първанов също реагира, обявявайки че няма да се кандидатира за нов президентски мандат. Това написа той във фейсбук по повод различни подобни твърдения в медиите.

Според Първанов слухът се е появил в момента, в който е излязла новината за новото обединение на левицата.

„Опитват се хората да посеят съмнение, да разколебаят симпатизантите, преди още да се случи очакваният подем“, написа той и увери, че не би внесъл смут в лявото пространство.

„Не съм си помислял, че след като съм бил президент, ще отида в Народното събрание и не съм упълномощавал никого да говори от мое име. Подобни коментари не са здравословни за новата коалиция“, казва още Георги Първанов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html