неделя, 28 април 2024 г.

Левскарите: Васил Божков е лъжец!

Васил Божков загуби огромна част от подкрепата на левскарската общност след интервю пред Миролюба Бенатова, сочат последните събития. Сините запалянковски групи се нажежиха до червено от гняв от негово скандално изявление. Някои от феновете наричат бившия собственик на клуба лъжец, подлец, манипулатор и интригант, като това са най-софт определенията от постовете. Има и други, които не публикуваме от уважение към читателите на „Антени“.
Какво обърна мнението на синята общност на 180 градуса само за часове? На въпрос дали е бил принуден от Бойко Борисов да поеме „Левски“, олигархът в изгнание заяви: „Да, принудиха ме – това беше част от рекета!“
Скандалното твърдение идва, след като до този момент хазартният бос говореше съвсем други неща пред привържениците на най-популярния клуб в страната. Само няколко дена преди да избяга от правосъдието в Дубай, на втората си и последна среща с фенове на „сините“ в една от залите на стадион „Георги Аспарухов“, на същия въпрос Божков заяви: „Никой не ме е натискал, а аз поисках от Бойко да поема „Левски“, ако разреши!“
От двата противоположни отговора се разбира, че Божков е използвал „Левски“ единствено и само като политически чадър. Запалянковците са бесни от това, че любимият им отбор е поставен в контекста едва ли не като инструмент за рекет. Според феновете това ще окаже огромно влияние на представянето на неговата партия на предстоящите предсрочни избори. На миналия вот формацията с хората на Васил Божков получи близо 3 процента от гласовете на избирателите, но сега левскарите се заканват да бойкотират и да хейтват формацията му. „Грозно и пошло! Не сме го очаквали от вас, г-н Божков. Не ви прави чест да се подигравате с нашата кауза и нашия идеал. Подценихте левскарската общност! Сгрешихте и сам ще се уверите в това“, коментират модераторите на най-популярните левскарски групи във фейсбук.
Това не е първият път, в който Васил Божков настройва левскарската публика срещу себе си. Преди време бившият президент на „сините“ Томас Лафчис с много усилия успя да удържи и да не допусне влизането на олигарха в клуба. Тогава левскарите твърдо застанаха зад Лафчис. Години по-късно Божков пое вечния враг ЦСКА и наливаше пари на „Българска армия“, което му навлече омразата на сектор „Б“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html