неделя, 28 април 2024 г.

Карнавалът на смеха завладява Габрово

сн. Фейсбук, Архив

В Габрово днес, 22 май, се провежда традиционният карнавал на смеха.

За да няма струпване на хора, вместо пъстрите колони да преминат в шествие по улиците, публиката ще се движи по карнавалното трасе.

Веселите сюжети ще забавляват габровци и гостите на града от 10 до 19 часа. Най-мащабното събитие в Габрово ще направи преглед на карнавалните празници през годините, като се започне от спонтанните увеселения в първата четвърт на 20 век и се стигне до наши дни, съобщи Светослав Славчев от режисьорския карнавален екип, цитиран от БТА.

Началото на карнавалното трасе е пред Спортната зала „Орловец“ и Дома на хумора, продължава по крайречните пространства, през централните градинки и завършва на площад „Възраждане“, пред сградата Общината.

Шегаджиите ще покажат ваксинацията по американски и български модел, ще погледнат онлайн обучението от веселата му страна. Жилото на сатирата няма да подмине политиците, които са обичайни герои в габровския карнавал. По трасето ще се състезават джипката на Бойко Борисов и червеното ферари на Слави Трифонов. Публиката ще разпознае и тримата от „Отровното трио“, Корнелия Нинова, Ахмед Доган.

Към веселите празници от времето на соца ще ни върнат архивни снимки, усмивките от старите киноленти, запечатали любимците на публиката Стоянка Мутафова и Георги Калоянчев, участвали в карнавала в годините назад.

4 сцени ще бъдат разположени по трасето. На тях ще се изявяват комедианти, музиканти, фокусници, мажоретки и балетисти. Рязането на опашката на габровската котка е неотменна част от празника. Предвидено е ритуалът да се състои в 17 часа пред Спортната зала в града. Празникът ще завърши с фойерверки и концерт на „Фондацията“, Мария Илиева, Любо и Графа.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html