неделя, 28 април 2024 г.

Д-р Стойчо Кацаров: Ваксинирайте се през лятото!

Ако хората не се ваксинират масово през лятото, през септември е възможно да има нова вълна на COVID-19. Това заяви пред bTV служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров.


„Ако някой си мисли, че всичко е свършило – това е така заради времето – хората излизат. Но ако не се ваксинират масово лятото, вероятно ни очаква нова вълна през септември. Не искам да ви плаша, но е така“, подчерта д-р Кацаров.

Той обясни, че според него ваксинационните сертификати са ограничаване на човешки права. „Стигнахме твърде далеч в борбата с коронавируса“, подчерта служебният министър на здравеопазването.

Д-р Кацаров обясни, че е възложил да бъде проведено епидемиологично проучване, което да определи колко души са се срещали с вируса.

„След проучването ще можем да дадем прогноза, но е необходимо хората да се ваксинират. Може да се организират безплатни тестове на влизащите в страната, да се вдигне възрастта при децата за PCR“, добави той.

И беше категоричен, че промени в министерството със сигурност ще има.

„Ако някой ще си тръгва, ще му кажа лично“, категоричен беше д-р Кацаров.

На въпрос дали е ваксиниран, той заяви, че засега не, но може да се имунизира по-нататък във времето.

„Преболедувал съм и не съм ваксиниран. Засега смятам, че не се налага. Като лекар казвам, че преболедувалите също имат нелоши антитела“, обясни д-р Кацаров.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html