понеделник, 29 април 2024 г.

Волейболистките ни срещу Полша и Германия на Евро 2021

Женският ни национален отбор по волейбол попадна в добра група за европейското първенство, на което страната ни е съдомакин. Волейболистките на Иван Петков ще играят с Полша, Германия, Испания, Чехия, Гърция в двубоите от груповата фаза, които ще се изиграят в Пловдив. На жребия присъстваха президентът на БФВ Любо Ганев и капитанът ни Елица Василева, която е и посланик на Евроволей.

За втори пореден път усилия в организирането на континенталната надпревара обединяват 4 държави – България, Сърбия, Хърватия и Румъния. Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 18 август до 4 септември.
Пловдив ще бъде домакин на мачовете от едната от предварителните 4 групи, които са с по 6 отбора. За следващата фаза в града пристигат най-добрите четири тима от потока в Румъния, които заедно с четирите най-силни от групата тук оформят единия поток. В зала „Колодрума“ ще се изиграят и четирите 1/8-финални срещи и два 1/4-финала. Най-силните отбори от групите в Сърбия и Хърватия ще продължат участието си в Белград, който ще е домакин още на полуфиналите и финала.

Група А (Белград): Сърбия, Азербайджан, Русия, Белгия, Франция, Босна и Херцеговина
Група В (Пловдив): БЪЛГАРИЯ, Полша, Германия, Испания, Чехия, Гърция
Група С (Задар): Хърватия, Италия, Беларус, Словакия, Унгария, Швейцария
Група D (Клуж-Напока): Румъния, Турция, Нидерландия, Украйна, Финландия, Швеция

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html