четвъртък, 2 май 2024 г.

Вики Томова отново е ракета №1, спечели два мача за един ден в Белград

Виктория Томова продължи с великолепното си представяне на WTA 250 надпреварата в Белград, записвайки втора победа в рамките на днешния ден. Българката първо сломи съпротивата на талантливата Лейла Фернандес, а впоследствие изкова нов престижен триумф, който дойде над опитната Река-Лука Яни – 6:1, 2:6, 7:5. По този начин нашето момиче се класира за втория си полуфинал на подобно ниво през сезона, повтаряйки постижението си от Богота.

До началото на април софиянката нямаше нито един полуфинал на ниво WTA 250 на сметката си, а сега ѝ предстои да играе на втори такъв в рамките на само 2 месеца. В Богота тя отстъпи на Тамара Зиданшек. Сега нейна опонентка ще бъде четвъртата в схемата Паула Бадоса Гиберт (№44 в света).

Представянето й в Сърбия ще й донесе ново рекордно класиране от понеделник и ще я направи първа ракета на България. Досега този приз бе в ръцете на Цветана Пиронкова, която ще се намира под №115 в ранглистата. Вики стига до този резултат като „щастлив губещ“, след като първоначално отстъпи в квалификациите в Белград на Аня Конюх. Двете могат да се срещнат отново на финала, тъй като хърватката е в другия полуфинал срещу Мария Камила Осорио Серано.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html