неделя, 5 май 2024 г.

Музеят „Орсе“ в Париж отваря отново врати

Музеят „Орсе“ в Париж се готви отново да приема посетители от утре, след като шест месеца беше затворен заради пандемията от Ковид-19, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Работници закачват отново безценните картини по стените, които бяха свалени, за да не бъдат изложени на прах и светлина, докато нямаше посетители.

„Отворихме касите за билети преди няколко дена и изглежда публиката наистина иска да се върне. Толкова по-добре, защото посетителите ни липсваха – каза директорът Лоранс де Кар. – Мисията ни е да посрещаме публика и да й предлагаме по възможно най-добрия начин пряк контакт с произведенията на изкуството след всичките тези месеци на компютри и екрани“.

Френското правителство затвори музеите и други културни институции в края на октомври, за да ограничи разпространението на Ковид-19. Сега те получиха разрешение да отворят, но в сила остават някои ограничения. Обикновено музеят „Орсе“ приема около 15 000 посетители дневно, но засега броят им ще бъде ограничен до 5000, за да се спазва безопасна дистанция.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html