Начало АКЦЕНТИ Конкурсът на Eвровизия се завръща след две години пауза

Конкурсът на Eвровизия се завръща след две години пауза

Тази вечер ще се проведе първият полуфинал на Евровизия 2021. Зрителите в България ще могат да гледат дългоочакваното шоу на живо от Ротердам по БНТ 1 от 22:00 часа. Хилядите фенове на конкурса в цял свят очакват с нетърпение първата конкурсна вечер, след като надпреварата беше отменена през 2020 година заради пандемията от коронавирус.

Това ще е първото голямо събитие, което ще допусне публика в залата – около 3000 зрители ще гледат шоуто в арената. Събитието ще открие миналогодишният победител Дънкан Лоурънс, който ще изпълни хита си с популярния нидерландски DJ Армин Ван Бюрен “Feel Something”. Сред участващи песни са фаворитите за победа от Малта, Литва, Русия и Кипър. Само 10 от 16-те участници в полуфинала ще се класират на големия финал.

Всички песни от първия полуфинал: https://www.youtube.com/watch?v=p3H4FIP1z5s

Българският представител Виктория ще вземе участие във втория полуфинал на Евровизия на 20-и май с песента „Growing Up is Getting Old”. Зрителите в цяла Европа и българите в чужбина ще могат да я подкрепят. Българката е един от големите фаворити за победа, а анализаторите отбелязват, че изпълнението ѝ на живо в четвъртък може да се превърне в един от най-силните моменти на тазгодишното издание на Евровизия.

Откъс от изпълнението на Виктория по време на втората ѝ репетиция: https://www.youtube.com/watch?v=Da91u9C57gY

Българската делегация пристигна в Ротердам на 10-и май, а през изминалата седмица Виктория репетира два пъти на сцената на конкурса и взе участие в откриваща церемония на тюркоазения килим, където впечатли с красива визия. Участието на България на Евровизия се реализира като публично-частно партньорство между БНТ и Ligna Group, с подкрепата на българската финтех компания iCard – генерален спонсор на Евровизия България.

Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам на 18, 20 и 22 май. Зрителите в България могат да гледат шоуто на живо по БНТ 1 от 22:00 часа.