неделя, 5 май 2024 г.

Фюри срещу Джошуа на 14 август в Саудитска Арабия

Тайсън Фюри и Антъни Джошуа ще се бият на 14 август в Саудитска Арабия. Това ще е обединителният мач за поясите в тежката категория на бокса. Двамата шампиони с общо четири титли в различните версии, ще се изправят един срещу друг на специално построен нов стадион или в Джеда, или в Риад – домакините още уточняват точната локация. Но около мача вече няма съмнение, след като Тайсън потвърди, че документите са подписани и от неговия щаб.

„Имам големи новини за вас: 14 август, Саудитска Арабия, аз срещу Джошуа“, каза Циганския крал във видео обръщение в социалните мрежи. „Нямам търпение да го разбия на най-голямата възможна сцена. Това ще е най-великото спортно събитие в историята на планетата Земя. Всички погледи на планетата ще са върху нас. Не го пропускайте! Ще се видим в Саудитска Арабия!“

Според британските медии, причината да бъде избрана тази страна е най-вече финансова. Споменават се суми от порядъка на 120 милиона долара на човек, без да бъдат изчислени към тях и парите, които ще дойдат от платените абонаменти.
Последният „безспорен“ световен шампион в бокса, който държеше всички възможни титли в определен период от време, бе пак британец. Ленъкс Люис ги събра за няколко месеца от 1999-а до 2000 г.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html