неделя, 28 април 2024 г.

Кирил Десподов осъди „Каляри“

Българският национал Кирил Десподов осъди „Каляри“ за неполучени заплати, но не успя да  да разтрогне договора си по вина клуба, разкри centotrentuno.com. Нападателят е собственост на тима Серия “А”, а през октомври 2020 година беше преотстъпен на „Лудогорец“.

Днес Италианският арбитражен съд излезе с решение, че Десподов трябва да получи обезщетение в размер на 48 000 евро. През лятото на 2020 г. българинът точно се беше прибрал в „Каляри“ след наем в „Щурм“ (Грац), но клубът отказа да му плати две заплати – за юли и август.
Оправданието на сардинци е, че заради удължаването на предишния сезон покрай пандемията въпросните два месеца са били част от периода, в който той би трябвало да е играч на „Щурм“. Интересното е, че самият Десподов претендираше за 34 000 евро, а сега получава – 48 000.
Преди дни се появи информация, че „Уест Бромич“ има интерес към футболиста. Ако той беше успял да прекрати договора си с „Каляри“, щеше да може спокойно да избира къде да продължи кариерата си като свободен агент. Със сигурност и от „Лудогорец“ биха искали да го задържат. Сега обаче бившият футболист на ЦСКА трябва да се завърне в „Каляри“. Малко вероятно е обаче там да разчитат на него.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html