неделя, 5 май 2024 г.

Гришо потъва в ранглистата, сравниха го с Меси

Григор Димитров бележи отстъпление с три места в световната ранглиста по тенис. Хасковлията, който вчера навърши 30 години, е вече №20 в класацията на АТР. Тази седмица той ще участва на турнира на клей в Женева. Григор е четвърти в схемата, където водач е Роджър Федерер, и ще започне от втория кръг. В сряда или четвъртък българинът ще се изправи срещу испанеца Фернандо Вердаско или още неизвестен играч от квалификациите.

По повод празника на Димитров, който той отпразнува със семейството си в Хасково, светът на тениса го поздрави по възможно най-оригинален начин. От TennisTV направиха компилация “10 причини да обичаме Григор”. Едната са футболните му умения, заради които бе наречен Лионел Дими. Сравнението с аржентинския гений Лионел Меси е заради изпълнението на Григор на мача му с Рафаел Надал на турнира в Акапулко миналата година. Тогава нашият тенисист показа страхотен трик, с който вдигна топка с краката си и я улови с ръка. Атракцията предизвика одобрението и на публиката, и на испанеца от другата страна на корта.

Самият Григор не пропусна да се обърне към последователите си в Инстаграм. „Навършвам 30 години и никога не съм се чувствал по-благодарен на живота за подаръците, които ми е направил. Нямам търпение да видя какво е приготвила за мен следващата година. Благодаря на моето семейство, на приятелите и на феновете, които направиха този рожден ден толкова специален за мен. Обичам ви“, написа бившият №3 в света.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html