неделя, 5 май 2024 г.

Крум Зарков: Партията на Слави ще премине в ръцете на олигархията  

Има такъв народ на Слави Трифонов ще премине в ръцете на олигархията. Прогнозата направи Крум Зарков при гостуването в „Панорама“, където бяха още Тошко Йорданов от ИТН и Любен Дилов-син от ГЕРБ.

„Случващото се показва колко болезнено една политическа сила се разделя с властта. Янаки Стоилов е виден представител на БСП. Радвам се, че прие да участва в този кабинет като министър на правосъдието. В нашата партия няма дилеми по отношение на прокуратурата. Ние поискахме оставката на Иван Гешев и написахме какво трябва да се случи, за да не се стига до последващи проблеми“, подчерта Зарков.
„Не съжалявам, че животът на 45-ият парламент беше прекратен предсрочно. В този парламент беше голям цирк, нямаше идиот, който да си мисли, че това Народно събрание може да изкара повече от месец, каза Тошко Йорданов.

Естествено, че трябваше да прекратим този парламент в конфигурацията, в която беше. Преди изборите ясно заявихме, че няма да правим коалиция с партиите на статуквото – ГЕРБ, БСП и ДПС. Ще видим следващите избори какво ще покажат.

Попитан ще бъде ли Слави Трифонов кандидат за депутат на парламентарните избори на 11 юли, зам.-председателят на „Има такъв народ“ посочи: „Когато входираме листите, ще видите. Това е решение на нашата партия“.

Слави Трифонов не е казвал, че ГЕРБ трябва да бъдат изчегъртани, каза, че трябва да бъде изчегъртано направеното от ГЕРБ. Трябва да изчегъртаме цялата мръсотия, която ГЕРБ натвориха. Трябва да бъдат почистени Авгиевите обори, създадени от ГЕРБ, подчерта Тошко Йорданов.

В отговор на въпрос някой стои ли зад Слави Трифонов, Йорданов каза: „Хората. Другото са глупости, като тези на Бойко Борисов за олигарсите. Никой не стои зад Слави Трифонов. Зад Слави Трифонов стоят хората, на които им е писнало от това управление на държавата“.

На водещият Бойко Василев му се наложи да напомня, че въпросите задава той.

„Правителството на Румен Радев има два месеца да докаже, че върши работа. Нека да минат поне 15 дена и тогава общо-взето ще е ясна посоката“, каза още Йорданов.

„Това правителство трябва да се гледа като такова, каквото е – служебно. Toeст, кризисно правителство, предвидено в конституцията. Служебният кабинет има всички правомощия като нормален кабинет, просто е ограничен от времето и от факта, че няма парламент, за да прокарва закони. Десни и леви могат да работят заедно, когато са обединени под обща визия“, коментира социалистът.
Иначе ни чака това, което виждаме – от едната страна е една политическа сила, способна на всякаква деформация на реалността, а от другата страна претенденти, които са богати само със своите импровизации. Тази дилема може да бъде решена в случая от БСП. Партията ни има достатъчно експертиза, с която да решим икономическите въпроси, които са налегнали страната“, продължи Крум Зарков.
„ГЕРБ бяга от нас, това въобще не ни притеснява. БСП е силата, която направи отстраняването на ГЕРБ възможно. БСП в последните 10 години, особено в последните 4 г. беше в парламента във всяка една битка. А сега се отричат всички тези усилия, което е грешка“, каза Зарков.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html