понеделник, 29 април 2024 г.

Президентът представи служебния си кабинет

Президентът Румен Радев представя структурата, състава и приоритетите на новото правителство на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. Това е вторият служебен кабинет в рамките на мандата му. Първия президентът Радев назначи в първите дни, след като встъпи в длъжност като държавен глава.

„След изчерпване на възможностите за съставяне на правителство в 45-ото народно събрание издадох указ за служебно правителство“, заяви президентът Румен Радев по време на встъпването в длъжност на служебния кабинет.

„45-ият парламент бе белязан от много емоции. Макар и кратък неговият живот не бе напразен. Той ще остане като един драматичен желон в излизането на нашето общество от авторитаризма и корупцията“, каза Радев.

„В кабинета влизат хора от левицата, десницата и центъра на политическия аспект. Личности от академичните среди. Той доказва онова, което не бе постигнато в 45-ото народно събрание. Че е възможно демократи от различни цветове да надмогнат червените линии помежду си в каузата за справедлива България“, каза още държавният глава.

„Наследството, оставено на този кабинет, е тежко, хазната е изцедена. Държавата е абдикирала от отговорност и са оставили в най-трудния момент пенсионерите, медиците и бизнеса“, каза още Радев.

Очаквайте подробности!

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html