сряда, 1 май 2024 г.

Подозират Цветанов за акцията на Илчовски в парламента

Дългата ръка на Цветан Цветанов видяха депутати зад акцията на зърнения бос Светослав Илчовски в парламента, пише вестник „Галерия“. Това е мнението както на народни представители от най-голямата партия, така и на други, които са им политически опоненти. Илчовски пусна сигнал до комисията на Мая Манолова против дългогодишния си бизнес партньор Иван Ангелов, собственик на „Градус“, но намеси и името на премиера Борисов. Дали има престъпление за твърденията му, скоро ще каже прокуратурата.

Светослав Илчовски

„Илчовски говори за събития, когато Цветанов още беше вторият човек в ГЕРБ и знаеше много, включително за контактите на Борисов. Повечето от нещата, които твърди, са му казани и не е бил пряк свидетел. Освен това има информация за контакти на Илчовски с Цветанов още през 2012 година“, казва източник на „Галерия“, запознат с работата на комисията по ревизия на управлението на ГЕРБ. Според него лидерът на „Републиканци за България“ търси всяка възможност за отмъщение заради позорното му прогонване от ГЕРБ след скандала със седмия му и най-луксозен апартамент.

Това е вторият сигнал на Светослав Илчовски за рекет над него заради бизнеса му. Първият е от юли 2012 година, когато беше арестуван депутатът от ГЕРБ Димитър Аврамов, който сега е в редиците на ДПС. Тогава вътрешен министър и вицепремиер беше точно Цветанов. Съпартиецът му Димитър Аврамов беше спипан с подкуп от 50 хиляди лева, втора вноска от исканите от него 100 бона, за да реши проблеми на Илчовски в земеделската служба в Монтана. В акцията по ареста участват ДАНС и ГДБОП, а Цветанов е бил наясно с операцията и вероятно я е координирал с бизнесмена Илчовски.

По време на изслушването си в комисията на Мая Манолова зърненият бос заяви, че не я познава, нито Васил Божков, с чието име беше свързван. Но не каза нищо за Цветанов. Според източници на „Галерия“ от Монтана и Кнежа, който е родният град на Илчовски, двамата с лидера на „Републикаци за България“ се познават отдавна и дори са засичани заедно публично.

„Цецо не за първи път ползва трети лица да изнасят информация, за да се разправя с други хора. След историята с Димитър Аврамов той беше изключен от партията и още го съдят. Малко по-късно беше изгонена и Фидосова, която командваше депутатите на ГЕРБ и беше създала втори властови център в партията освен този на Цветанов“, казва източникът на „Галерия“ от парламента, който е свидетел и на събитията тогава.

Ден след второто изслушване на Светослав Илчовски Цветанов се появи в телевизионно интервю за първи път след краха на изборите и коментира лаконично скандала в парламента, но не пропусна да критикува за пореден път бившата си партия.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html