понеделник, 29 април 2024 г.

Бивш шеф на Формула 1: Хамилтън лесно ще стане пак шампион

Люис Хамилтън лесно ще спечели осмата си световна титла във Формула 1, ако не се случи нещо странно, смята бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун. Той обясни пред швейцарския вестник „Блик“, че според него Макс Верстапен е на нивото на англичанина като каране, но седемкратният шампион може да разчита на по-добър отбор.
„В спорта отново има двама пилоти на едно ниво, както бе по времето на Сена и Прост. За съжаление трябва да разбия надеждите на феновете на нидерланския боец, защото Хамилтън кара по-добре от всякога. Благодарение и на Верстапен Люис в момента е безгрешен, спокоен и умен. Не се забърква в проблеми, винаги оставя на съперника си пространство и има респект. Личният и професионалният живот на Люис са балансирани. Всичко това го прави още по-силен. Макс може да е наравно с него като каране, но Люис винаги може да разчита на по-добрия отбор, по-издръжливото оборудване. Ако не се случи нещо странно, Хамилтън лесно ще стане шампион за осми път“, заяви Екълстоун.

От началото на сезон 2021 са изминали 4 кръга. Три от тях спечели именно Хамилтън, а веднъж над всички бе Верстапен. Следващата надпревара е класиката в Монако – на 23 май, като се очаква там да бъдат допуснати и фенове.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html