неделя, 5 май 2024 г.

Даниел Митов и Томислав Дончев са новите зам.-председатели на ГЕРБ (обновена)

Изпълнителната комисия ще се състои от 12, вместо от 8 души, както бе досега. Тя ще се оглавява от председател и двама зам.-председатели. Това реши Националното събрание на ГЕРБ, което се провежда днес. Промени в устава бе първата точка от дневния ред.

Новите зам. председатели на ГЕРБ Даниел Митов и Томислав Дончев. Снимка Интернет

Кметът на София Йорданка Фандъкова и колегата й от Бургас Димитър Николов бяха освободени като зам. председатели на Изпълнителната комисия. „Двамата направиха Бургас и София в пъти по-добри места за живеене. Те са сред най-заслужилите членове на ГЕРБ, сред най-уважаваните и обичани. Но не може да се съчетава кметската и партийната работа, като бивш кмет ви го казвам“, каза председателят на партията Бойко Борисов. Фандъкова и Николов остават членове на Изпълнителната комисия.

А досегашните  членове на Изпълнителната комисия Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев бяха освободени, но остават да работят за партията, съобщи Борисов. Той направи кратка характеристика на тримата:

„Краси Велчев е сърцат партиен боец, безукорно честен. Пламен Нунев е колега още от полицейските години. Менда Стоянова бе един от темелите във финансите. И на тримата – сърдечно благодаря“, каза Бойко Борисов.

Той предложи и събранието избра за нови заместник-председатели вицепремиера в оставка Томислав Дончев и външния министър във втория му кабинет Даниел Митов, който бе номиниран и за премиер от ГЕРБ в отишлото си 45-то НС.

„С тези номинации правим ясен знак накъде върви ГЕРБ . Тя е евроатлантическа партия от център-дясното. Нашите партньори внимателно следят какво става в България. Тук приказват няма ляво, няма дясно, но Европа се управлява от ЕНП“, каза Бойко Борисов.

Нови членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ станаха: Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, бившият кмет на Пловдив Иван Тотев, социалната министърка в оставка Деница Сачева, Тодор Кръстев – шеф на Софийската организация на партията, Илтер Садъков – председател на организацията в Шумен, бившият министър на културата Вежди Рашидов и министъра на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов.

 

Очаквайте подробности!

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html