неделя, 5 май 2024 г.

17-годишен донесе втори пореден успех на „Левски“

„Левски“ записа втора поредна победа. „Сините“ надвиха с 1:0 „Ботев“ в Пловдив. Голът отбеляза Марин Петков. 17-годишният юноша се разписа в миналия кръг. С успеха столичани се доближиха на точка от осмия в класирането „Царско село“. По-рано днес „царете“ направи 3:3 като гост на Черно море. Варненци имат 41 точки, „Царско село“ – 35, „Левски“ е с 34.

„Ботев“ започна по-добре двубоя, но гостите откриха при първата си добра атака. Мартин Петков изведе Марин Петков, който преодоля Аргилашки за 0:1. Това се случи в 21-ата минута. Изненадващият титуляр на вратата на сините Николай Михайлов после направи три отлични спасявания, за да запази мрежата си суха.

Михайлов продължи с добрите си изяви и след почивката, като извади още пет точни шута. Освен това на терена се появи и Валери Божинов.

„Труден мач беше. Домакините създадоха доста положения, но имахме контрол над топката, което беше част от указанията ми. От това съм доволен. Играем с млади момчета. Ако видите последните три мача, то се изправихме срещу трите най-добри отбора в първенството и напрежението ни дойде в повече. На младия футболист му трябва време. Надявам се, че с течение на времето те ще придобият и опита, защото им се е отдал добър шанс. Много от момчетата са израснали в школата. За тях не е толкова важно да печелят пари сега, ще го правят след време. Докато имаме шанс, ще се борим за 7-то място. Но е важно да играем офанзивен футбол и да не се плашим от нищо“, заяви помощник-треньорът на „сините“ Живко Миланов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html