събота, 27 април 2024 г.

Бунт в Пловдив: „Ботев“ и „Локомотив“ не искат Боби Михайлов начело на БФС

Бунтът на феновете срещу настоящото ръководство на БФС начело с Борислав Михайлов нараства. Привържениците на двата най-големи пловдивски клубове – „Ботев“ и „Локомотив“, се обединиха и излязоха с отделни декларации, в които смятат, че е нужна промяна в родния футбол.

От „Клуб на привържениците на Ботев“ изразиха своето разочарование и притеснение относно събитията в българския футбол в последните седмици и по-специално в БФС. „Смятаме, че създалата се ситуация и начина, по който Борислав Михайлов опита да се самоназначи отново за президент на централата, е крайно неприемлива и за пореден път доказваща липсата на професионално отношение към българския футбол“, пишат „бултрасите“. Те допълват, че е крайно належащо да има извънреден Конгрес и БФС да не бъде управлявано от Борислав Михайлов.

От „Фенклуб Локомотив Пловдив“ също негодуват. Те дадоха пример със ситуацията с ЦСКА 1948 и решенията на БФС да отложи мача им с „Локо“ (Пд), но да него направи за този с ЦСКА. А това породи доста коментари. Според „черно-белите“ фенове оттеглянето на оставката на Боби Михайлов и самоназначението му отново за президент на БФС е неприемлива, срамна и позорна, лишена от всякакъв морал постъпка.

„Ботев“ и „Локомотив“ също така поискаха среща с Димитър Бербатов, който към момента единствен официално обяви кандидатурата си. На 28 април „червените“ фенове от „Трибуна Сектор Г“ също се обявиха за промяна в родния футбол.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html