неделя, 5 май 2024 г.

„Градус“ АД ще съдят свидетеля на Мая Манолова

От „Градус“ АД излязоха с позиция по повод разпространените твърдения от Светослав Илчовски – свидетеля на Мая Манолова в нейната Комисия за проверка към 45-ото народното събрание.

Светослав Илчовски, снимка Интернет

Пред комисията Илчовски заяви, че пред очите му на рожден ден на министър-председателя Бойко Борисов Иван Ангелов-Пилето (собственикът на фирма „Градус“) и най-богатият българин Цоло Вутов (собственик на 50% от „Геотехмин“ ООД) подарили на премиера кюлчета злато. Според Илчовски Иван Ангелов бил ковчежникът на премиера за изпиране на пари.

Ето позицията на „Градус“:

„Във връзка с направени и разпространени неверни твърдения от лицето Светослав Илчовски пред комисията за ревизия към 45-ото Народното събрание и медиите, „Градус“ АД информира, че ще заведе всички възможни дела срещу въпросното лице и ще сезира компетентните органи в защита на своите права и законни интереси за изнасянето и разпространяването на неверни твърдения от него.

Те уронват престижа и накърняват доброто име на „Градус“ АД, причиняват на компанията и нейните инвеститори и акционери имуществени и неимуществени вреди и дават неверни и подвеждащи сигнали към пазара, на който се търгуват акциите на „Градус“ АД, което може да се отрази негативно на тяхната цена.

Като компания с близо 30-годишна история, „Градус“ АД няма да допусне накърняване на доброто й име, както и замесването й в политически битки чрез разпространение на невярна информация, и ще търси правата си по съдебен ред“, се казва в съобщението.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html