неделя, 5 май 2024 г.

След оттеглянето на Ципов: Нови консултации за председател на ЦИК

Снимка Дарик нюз

Държавният глава Румен Радев свиква на допълнителни консултации парламентарно представените партии и коалиции за излъчване на председател на ЦИК поради оттеглянето днес на единствената номинация за поста от страна на ГЕРБ-СДС. Това бе Красимир Ципов, който бе номиниран на консултациите при президента вчера. 

Консултациите ще се състоят от 8 часа на 7 май на „Дондуков“ 2, съобщиха от президентството. Очакванията са, че от „Има такъв народ“ ще предложат за председател Камелия Недкова, която вчера бе номинирана за зам.-председател. БСП, ДБ и ИМВ няколко пъти подканяха представителите на ИТН да номинират Недкова за председател и те да я подкрепят, но Тошко Йорданов и Виктория Василева си направиха, че не чуват.

„Видяхте ли ги вчера как се споглеждаха при президента“, попита днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при оттеглянето на Красимир Ципов. Според премиера в оставка е бил заложен капан на ГЕРБ, но те са го разгадали.

А от 9 ч се проведе публичното изслушване на кандидатите за ЦИК, предложени вчера от парламентарно представените партии. Те ще се излъчват в реално време на интернет страницата на президентската институция.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html