неделя, 5 май 2024 г.

Мая Манолова за “подгретите стари манджи”

„Във връзка с изнесената в Народното събрание потресаваща информация от г-н Илчовски за премиера Борисов най-нормалното е Прокуратурата да се самосезира и да започне разследване. Истината, каквато и да е тя, да бъде установена и обявена пред цялото общество. Така се прави в правовите държави.“
Това написа председателят на БСП Корнелия Нинова във фейсбук.

Тази сутрин премиерът в оставка Бойко Борисов определи твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски за рекет и корупция като “подгрети стари манджи”.
На брифинг в централата на ГЕРБ тази сутрин Борисов коментира:

„Не го познавам. Не го познавам, не искам и да знам какви са му твърденията. Аз се занимавам с политика и коментирам политическите тези. Подгрети „манджи стари“.
Вчера на заседание на парламентарната комисия за ревизия на правителството на ГЕРБ Илчовски, който е един от големите земевладелци в България, обвини Борисов в корупция. Бизнесменът заяви, че е бил изнудван от собственик на друга фирма, който се представил за говорещ от името на Борисов. Илчовски каза, че е имал и неформални срещи с премиера в оставка, на които са му показвани сцени на издевателства над други бизнесмени с цел сплашване. Бизнесменът заяви също, че е получавал обаждания от министър Петя Аврамова, която му наредила да спре да изкупува земя. Той предстои да изпрати документи.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html