неделя, 5 май 2024 г.

ГЕРБ оттегли кандидатурата на Красимир Ципов за шеф на ЦИК

ГЕРБ оттегля кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК. Това обяви на брифинг премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Борисов посочи, че е видял вчера как се споглеждат партиите на консултациите при президента Румен Радев.

„Позволете ми първо да честитя един от най-хубавите български празници – на храбростта. Ние бяхме храбри и затова понасяме и доста удари. Но неслучайно на днешния празник иконата е как се пробожда многоглавата ламя“, заяви в началото Борисов.

От своя страна Красимир Ципов заяви: „Честит празник и от мен. След като приключиха консултациите, стана ясно, че има само една-единствена кандидатура за председател на ЦИК. След като разсъждавах в късния следобед на вчерашния ден, си позволих да помоля премиера да свикаме заседание тази сутрин, за да анализираме така създалата се ситуация“, коментира той.

„Вчера станахме за пореден път свидетели на това, че всички други партии решиха да избягат от отговорност. Единствено ние предложихме кандидатура за председател на ЦИК, защото сме доказали, че се отнасяме изключително отговорно. Отиваме на предсрочни парламентарни избори. Сметнах, че е необходимо да представя моята позиция пред управителния орган на партията. Не се страхувам да председателствам колективния орган ЦИК“, заяви още Ципов.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html