неделя, 5 май 2024 г.

ФИФА и УЕФА питат защо Боби Михайлов се връща в БФС (обновена)

В писмо до Българския футболен съюз, подписано от замeстник генералния секретар на ФИФА Матиас Графстрьом и от генсека на УЕФА Кевин Ламур, се иска обяснения за връщането на Борислав Михайлов начело на футболната ни централа. За това информира специалистът по спортно право Георги Градев, публикувал пристигналото вчера писмо от Швейцария в своя профил във Фейсбук. Негов получател е Борислав Попов от БФС, на когото се припомня, че през октомври 2019 г. той е уведомил УЕФА за подадената от Борислав Михайлов оставка като шеф на българския футбол, а управлението се поема от Михаил Касабов. В писмото се изтъква, че позицията на Касабов начело на БФС е потвърдена в писмо до УЕФА от декември 2020 г.

„Ти да видиш! И в Швейцария ставали чудеса! Там не са съгласни с врътките на статуквото в БФС, затова питат какво става. Чакам да видя обяснението на БФС. Какво ще стане, ако ни извадят от всички международни състезания и ни спрат парите по програмите?“ В писмото се казва още, че от ФИФА и УЕФА са забелязали, че е обявен Конгрес на БФС за 25 юни т. г. От световната и от европейската централа искат от Попов пояснение на базата на кой член от правилника на БФС или дори българските закони е прието връщането на оставката на Борислав Михайлов.

Агенцията по вписванията отказа да го впише

Завърналият се изненадващо във футбола Борислав Михайлов получи отказ да бъде вписан обратно като президент на БФС. Легендарният вратар подаде оставка през есента на 2019 г., но сега обяви, че я оттегля и възнамерява да изкара мандата си докрай. Проверка в Търговския регистър обаче показва, че Боби е получил отказ за вписване. Така той няма как да поеме отново поста в Бояна. Все пак Михайлов има 7-дневен срок, в който да обжалва решението.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html