неделя, 5 май 2024 г.

Слънце и прохлада ни радват във вторник

Предимно слънчево ще бъде във вторник, с временни увеличения на облачността над източните райони от страната и рило-родопската област, на места там ще има краткотрайни валежи. В отделни райони е възможно да прегърми. Ще духа слаб, предимно източен вятър. Минималните температури ще бъдат между 9 и 14 градуса, в София около 10°, а максималните между 20 и 25 градуса, по-ниски по Черноморието.

Времето в планините – слънчево, краткотраен дъжд и гръмотевици в рило-родопската област. Вятърът ще бъде слаб от север-североизток, през деня ще се ориентира от юг и ще започне да се усилва. Максимална температура на 1200 метра около 14°, на 2000 метра – около 6°.

В сряда и четвъртък повече слънце ще има сутрин. Около и след обяд ще се развива купеста, на места и купесто-дъждовна облачност. Ще има и краткотрайни валежи, възможна е и слаба гръмотевична дейност. Дневните температури ще се повишават и в четвъртък максималните в повечето райони отново ще са над 25°.

В петък вятърът пак ще стане югозападен, дневните температури ще достигнат, в отделни райони и ще надхвърлят 30 градуса, по-ниски ще останат по Черноморието.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html