неделя, 5 май 2024 г.

Премиерът: Приключи третата ковид вълна у нас

кадър Novini.bg

От тази нощ България вече не е в една зона с държавите с висок риск от коронавирусна зараза. Вече сме в една зона с Гърция и Австрия, както показват данни на германския институт „Роберт Кох“, обяви премиерът в оставка Бойко Борисов, който участва в брифинг заедно със здравния министър Костадин Ангелов. По думите на Борисов у нас е приключила третата вълна на заболяването.

Премиерът призова за максимална организация за имунизиране с ваксини срещу COVID-19, като според него трябва да се ваксинират по 30 000 души на ден.

„Досега бяхме в зона с държавите с висок риск – като Франция, Унгария, Хърватия, Словения и Прибалтийските държави. Сега от тази нощ сме при ниско рисковите, където са Гърция, Малта. Може нашите критици да погледнат с какви мерки другите държави са на нашето ниво – пълен локдаун, забраняване за излизане от градовете, пускане на есемеси. Сега сме заедно с Австрия, която от октомври е в локдаун“, заяви Борисов.

„Искам още веднъж да благодаря на Европейската комисия и на големите държави, които заради проблемите с оксфордската ваксина, ни помогнаха. Сега получихме 274 00 0 ваксини. Другият понеделник ще дойдат още толкова“, посочи още Бойко Борисов, който присъства на пристигането на нова голяма пратка с ваксини на „Пфайзер“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html