неделя, 5 май 2024 г.

Борисов: Сговориха се за изборите, ама за правителство – не

кадър бТВ

Проблемът с гласуването в чужбина не е решен, тъй като няма методология колко депутати ще влязат от там, коментира премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Изказването му беше в отговор на думи на юриста доц. Наталия Киселова пред бТВ от по-рано днес, че става дума за хибридна система.

Борисов поясни, че в закона няма тълкуване, а в секциите над 300 избиратели е 100% машинно гласуване. Напомни, че бюлетините ще дойдат от печатницата на БНБ, но протоколи и други документи ще излязат от печатницата на „мастит депутат“ от БСП. Пак повтори, че при възможност ще има видеонаблюдение при броенето.

„Сиреч пак за някого осигуряват огромни пари. Кой ще определи видеонаблюдение – къде ще има и къде няма?! Как ние да се подготвяме за това състезание? От къде ще купят видеокамерите и кога? Те в желанието си да мъстят се сговарят“, възмути се премиерът в оставка.

„За всичко друго се сговориха, ама за правителство – не. За да има служебно правителство. Всеки ден чакам да ни освободят. Всички знаем, че отиваме на избори, но продължава парламентът да си приема всякакви работи. Предполагам, че ще приемат още неща, за да задължат бюджета. За 7 милиарда са си внесли закони за няколко дена“, отбеляза Борисов.

Поясни, че е за стабилна държава. Помоли ако има симпатизанти на ГЕРБ, които мислят да отиват да протестират, да не го правят. „Аз съм за диалог“, каза Борисов и добави: „Държава, в която непрекъснато се правят протести, няма шанс да продължава напред.“

Поясни, че опонентите му могат да направят правителство за 15 дни, за да свършат важните неща. След 15 дни могат да подадат оставка и пак ще се отиде на избори. „Какво е това нахалство? Народното събрание работи, а не искат да правят правителство“, каза Борисов.

Борисов се оплака от възникнал нов натиск по българската граница от страна на нелегални мигранти.

„Търсих граничарите, защото само за последните три дни имаме 323 предотвратени опита за влизане на нелегални мигранти. Имаме нулева нелегална миграция. Благодаря им! Натискът е страховит! Нападат отвсякъде – нападат от Гърция, от Турция. Нека утре тези, които ще правят служебно правителство, да внимават. Нашите съседи много помнят какво се казва, за такива коментари като „мекерета“, заяви още Борисов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html