неделя, 5 май 2024 г.

Двама ранени офицери след мелето в Манчестър

Полицията във Великобритания коментира проваленото дерби между „Манчестър Юнайтед“ и „Ливърпул“ в неделя вечер. Двубоят бе отложен след протест на феновете на „червените дяволи“.
„Феновете на стадиона бяха изгонени от полицаите, но отвън враждебността нарастваше с хвърляне на бутилки и ограждения по полицаите. Двама офицери бяха ранени, като един беше нападнат с бутилка и е получил рана в лицето, след което е бил закаран в болница. В нарастващата ситуация на враждебност трябваше да бъдат разположени допълнителни полицаи и да бъдат привлечени още от съседните управления, които да помагат“, се казва в изявлението. „След дискусията с Висшата лига, Общината и клубовете беше взето съвместно решение за отлагането на мача от съображение за сигурност“, добавиха още униформените. „Започнахме разследване и ще работим в тясно сътрудничество с партньорите си, за да гарантираме, че ще разберем цялата информация за случилото се в Манчестър“, заключиха полицаите. Висшата лига все още не е определила дата за провеждането на двубоя.

От „Манчестър Юнайтед“ също разпространиха изявление. „Нашите фенове обичат клуба и ние напълно признаваме правото на свободно изразяване и мирен протест. Съжаляваме обаче за прекъсването на работата на отбора и действията, които изложиха на опасност други фенове, служители и полиция.“ От „Ливърпул“ бяха напълно съгласни с решението да се отложи неделният мач в резултат на напрежението около стадиона.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html