неделя, 5 май 2024 г.

Ансамбълът ни е готов за олимпийско злато, оптимисти са в щаба ни

Помощник-треньорът на ансамбъла ни по художествена гимнастика Михаела Маевска заяви, че олимпиадата е най-важното състезание за всички спортист, а грациите се готвят за олимпийското злато в Токио и се надяват да го донесат в България. В сряда първият и вторият състав на ансамбъла проведоха неофициално контролно.
„В момента работим за изчистване на композициите, защото остават съвсем малко дни до основното състезание за първия отбор – европейското първенство, а преди това имаме две Световни купи. Винаги има какво да се желае повече, но като цяло от Световната купа в София имаме подобрение. Работим основно за сигурност, уредите не трябва да се изпускат и възможно най-чиста игра“, каза Маевска в интервю за Фейсбук страницата на БФХГ.

„На този етап повече не мислим да променяме абсолютно нищо, защото трябва да се подготвяме сериозно и всяка една малка промяна може да доведе до грешка на следващото състезание. Ние винаги се борим да вземем максимума. Разбира се, на олимпиадата оценяването може би няма да е по точно тази система и едва ли ще видим чак такива оценки, но това, което сме поставили като оценки и сме заложили в композициите, трябва да ни го дадат. Контузените състезателки вече са по-добре, започнаха да тренират. Надяваме се травмите да не им създават проблеми в бъдеще и да са живи и здрави“, добави Маевска, която е бронзова медалистка с ансамбъла от Игрите в Рио 2016.
„Предстои най-важното състезание в живота на всеки спортист, за което се бориш толкова години и няма как да няма напрежение. Не тръгваме с пълна торба, защото всичко може да се случи. Но ние наистина се готвим за олимпийско злато и живот и здраве се надяваме, че ще го донесем в България“, каза още тя.

„Вторият състав на ансамбъла се готви сериозно горе-долу от един месец, защото преди това се налагаше да заменят другите гимнастички, които бяха контузени. От един месец работим и мисля, че напредваме с всеки един изминал ден. Те трябва да са винаги във форма, да играят същите съчетания, защото ако на някои нещо му се случи, да влязат на 100% без наново да се започва и да се връща процесът назад. Ако момичетата напреднат още, може да ги изпратим на някое състезание“, добави Маевска.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html