вторник, 30 април 2024 г.

Топло време слага начало на великденската седмица

Предимно слънчево ще е времето в първия ден от седмицата. След обяд над западните и планинските райони ще има по-значителни увеличения на облачността, но само на отделни места в планините ще превали. Ще духа слаб вятър с южна компонента, след обяд за кратко в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад и ще е до умерен. Ще се затопли още и максималните температури ще са между 18° и 23°.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще има по-значителни увеличения на облачността и на отделни места слабо ще превали. Ще духа до умерен северозападен, след обяд югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра около 4°.

Във вторник главно в северозападната половина от страната, ще превали дъжд. В средата на седмицата на места ще има краткотрайни валежи, в следобедните часове са възможни и гръмотевици. В сряда ще вали предимно в северозападната половина от страната, в четвъртък – главно в планинските райони. В сряда вятърът ще е все още от изток-югоизток, в четвъртък – от югозапад и с него температурите ще се повишават.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html