събота, 4 май 2024 г.

Социалисти от София искат оставката на Калоян Паргов

Калоян Паргов бил висок, строен, красив и интелигентен. Това твърдят два негови трола в интернет

Социалисти от най-голямата организация в страната – столичната, започват проучване на процедурата за искане оставката на лидера на БСП-София Калоян Паргов. Повод за това е провалът на парламентарните избори, довел БСП до четвърто място в София за първи път в историята на партията. Пред червените са Демократична България, ГЕРБ и Шоуто на Слави Трифонов.

Вместо да се извини за поредния си политически провал, Паргов продължава да се натиска за лидер на БСП и започна атака срещу сегашния председател Корнелия Нинова. При него свръхамбицията и егото са в огромен контраст с възможностите му, коментират стари партийци ситуацията в столичното БСП. Паметливи припомнят, че Паргов се появи в редиците на столетницата след протекцията на ченгесарския библиотекарски кръг, който гравитира най-вече около Ахмед Доган. Преди да се появи начело на столичната организация Паргов беше охранител на ексцентричния политик от Сандански Яне Янев. Техни съратници споделят, че Янето и неговият бодигард и шофьор са имали особено близки и сърдечни отношения.

След като оглави БСП-София Паргов не изневери на себе си и беше набутан от статуквото в няколко борда, за да му бъде затворена устата. Един от кукловодите му беше Орлин Алексиев – бизнесменът, който първо работеше за ГЕРБ, а после пристана на шоумена Станислав Трифонов. Цялата лапаница се осъществява във времето, в което огромна част от българския народ изнемогва и се бори за съществуването си. Лидерът на столичните социалисти обаче продължава да се прави на нещо между мутра и безнесмен, коментират в средите на БСП. Други твърдят, че след Цветан Цветанов и новото лице на промяната Тошко Йорданов, Калоян Паргов е политикът, съхранил най-много селското в себе си от покления наред и успешно го е съчетал с онзи Бай Ганьовски тарикатлък, който му придава една неподправена естественост на мераците за лидерство. Неосъщсетвяващи се и неосъществими, разбира се.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html